Bahan Matematik Tahun 1 untuk Tahun 1–3: Lembaran, Ujian & Latihan
Dalam Matematik Tahun 1 hingga 3, murid akan belajar nombor bulat dan nilai tempat, operasi tambah, tolak, darab dan bahagi, pecahan, perpuluhan, wang ringgit dan sen, masa, panjang, jisim, isipadu cecair, bentuk dan ruang, koordinat serta pengurusan data. Semua topik ini adalah asas penting dalam Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) untuk membina kemahiran matematik harian.
Di sini, guru dan ibu bapa boleh mencari pelbagai bahan seperti lembaran kerja, ujian, latihan dan pembelajaran interaktif yang boleh digunakan terus di kelas atau sebagai tugasan rumah. Semua bahan boleh disalin, diubah suai mengikut keperluan, dan dijadikan latihan cetak atau interaktif untuk murid.
Mengikut tahun persekolahan
- Bahan Matematik Tahun 2: Lembaran Kerja, Ujian & Kuiz Interaktif
- Bahan Matematik Tahun 3: Lembaran Kerja, Ujian & Latihan Interaktif
- Bahan Matematik Tahun 4–6: Lembaran, Ujian & Latihan Interaktif
- Matematik Tahun 5: Lembaran Kerja, Ujian & Bahan Interaktif
- Bahan Matematik Tahun 6: Lembaran Kerja, Ujian & Latihan Interaktif
- Bahan Matematik Tingkatan 1 untuk Tingkatan 1–3
- Bahan Matematik Tingkatan 2: Ujian, Lembaran Kerja & Latihan
- Koleksi Matematik Tingkatan 3: Ujian, Lembaran Kerja & Pelajaran
- Koleksi Matematik Tingkatan 4: Ujian, Lembaran Kerja & Pelajaran
- Bahan Matematik Tingkatan 5: Ujian, Lembaran Kerja & Pembelajaran
Bahan
Guru sedang menambah bahan di sini. Sementara itu, semak imbas seluruh pustaka atau cipta bahan anda sendiri dalam masa seminit dengan AI.
Lagi halaman
Topik
Soalan yang sering ditanya guru
Apakah jenis bahan Matematik Tahun 1 yang boleh didapati di sini?
Anda boleh menemui lembaran kerja, ujian, latihan interaktif dan pembelajaran yang meliputi semua topik utama Matematik Tahun 1 hingga 3.
Bagaimana cara menggunakan bahan ini dalam kelas?
Guru boleh menggunakan bahan secara atas talian dengan kod kelas atau mencetaknya untuk latihan bertulis di kelas atau sebagai kerja rumah.
Bolehkah saya mengubah suai bahan yang sedia ada?
Ya, semua bahan boleh disalin dan diubah mengikut keperluan anda sebelum diberikan kepada murid.