Домашна задача

Created
    English
  1. Computers
  2. 6 Grade
  3. Georgina Dimova
Best for asynchronous learning and homeworkAssign in student-paced mode
Best for live in-class or video conferencing lessonsStart teacher-led lesson
Preview as student
Worksheet Image

Одговори ги прашањата: 1. Првиот електронски компјутер се викал: PC. ENIAC. Apple I. Apple II. 2. Првиот персонален компјутер бил изграден од: чипови. транзистори. интегрални кола. електронски лампи. 3. Кој од наведените елементи го нема на матичната плоча? процесор хард диск внатрешна меморија електронски картици 4. Кој дел ја врши обработката на податоците? Процесор РАМ меморија РОМ меморија

Внеси си име, презиме и одделение
Worksheet Image

5. Сања треба да зачува податоци со големина од 2,5 GB. Колку УСБ-а со капацитет од 700 MB и се потребни за тоа? 2 3 4 5 10” 6. 19” 15” Мониторот е со големина од инчи.